Zelené potraviny - zdravější život pro Vás a Vaši rodinu

Podle potíží

Všechny nemoci

Další informace

Produkty

Zelené potraviny

Energetické působení Zelených potravin podle principů TČM. 

Mladý ječmen a Mladá pšenice BIO - 100%sušené šťávy TOP Produkt

ovlivňují především energetické dráhy žaludku, slinivky a sleziny, tenkého a tlustého střeva, jater, žlučníku, srdce, osrdečníku a tří zářičů (tří ohnišť).

Neobsahují žádné příměsi vyrábí se podle zásad ekologického zemědělství. Šetrně zpracovávané mladé rostlinky se sklízejí v období raného růstu ve výšce 15 -30cm nad zemí, v době, kdy rostlina čerpá z půdy a vzduchu nejvíce účinných látek. Jsou bohatým přírodním zdrojem potřebných živin, minerálů a vitaminů. Výjimečný je především vysokým obsahem více než 20 živých enzymů, vlákniny, aminokyselin a rostlinných bílkovin, které jsou snadno využitelné pro zdravý růst organismu a ideální pro prevenci patologických stavů.

 
 1
 

Jak Mladá pšenice tak Mladý ječmen obsahují řadu biologicky aktivních enzymů, které jsou katalyzátorem téměř všech metabolických procesů probíhajících v těle a pomáhají udržovat organismus v rovnováze. Enzymy hrají významnou roli při všech zánětlivých procesech, posilují celkovou odolnost a obranyschopnost organismu, zajišťují dobré prokrvení, správnou hustotu krve, přispívají k hojení ran a jsou schopné likvidovat buňky, které se vymkly kontrole.Aminokyseliny: Oproti obilnému zrnu obsahuje prášek z mladého ječmene a Mladé pšenice dvojnásobné množství proteinů. Jde především o aminokyseliny a rostlinné peptidy, snadno využitelné pro lidské tělo. Rostlinné peptidy chrání povrchové tkáně a sliznice před poškozením a přispívají k jejich regeneraci. Aminokyseliny jsou základním stavebním kamenem bílkovin, ze kterých je tvořena každá buňka lidského organismu, a jsou tak nepostradatelné pro zdravý buněčný růst, regeneraci a celkově pro zachování veškerých životních funkcí. Mladý ječmen i Mladá pšenice obsahují 18 (z 20) aminokyselin včetně esenciálních, které si tělo neumí vyrobit samo.Vitaminy a minerály: obsahují široké spektrum vitaminů a minerálů vázaných v přirozené a dobře vstřebatelné formě. Jejich účinnost se synergicky zvyšuje vyváženým zastoupením a přítomností v biologickém komplexu s polysacharidy a biofl avonoidy. Vitaminy a minerály jsou rovněž důležité pro aktivaci přítomných enzymů. Jsou zvlášť uznávané pro vysoký obsah beta-karotenu, provitaminu A, který působí jako účinný antioxidant a chrání tělo zevnitř i zvenku proti škodlivým účinkům volných radikálů a slunečního záření. Dále jsou bohatým zdrojem vitaminů skupiny B a C, které napomáhají regeneraci fyzických i psychických sil.Chlorofyl: Fotosyntetické barvivo chlorofyl má vliv na stimulaci růstu tkání, tvorbu krve a červených krevních buněk a na celkové zlepšení krevního obrazu. Výrazně urychluje hojení ran a popálenin a brání vzniku zánětů a infekcí. Neutralizuje účinky volných radikálů, působí proti stárnutí organismu a podporuje imunitní systém. Díky ochraně proti různým typům záření a působení řady potenciálně škodlivých chemických látek hraje chlorofyl důležitou roli v prevenci nádorových onemocnění.Antioxidanty: byly v nich izolovány látky s antioxidačními vlastnostmi, které mohou přispět k prevenci rakoviny a dalších civilizačních chorob. Přítomnost antioxidantů prokazatelně snižuje riziko napadení virovou infekcí.

jemně detoxikují organismus podporují střevní peristaltiku a působí proti zácpě, pomáhají v boji proti nadváze snižují riziko rakoviny i jiných civilizačních chorob  působí proti vnitřním i vnějším zánětům a infekcím  chrání pokožku před škodlivými druhy záření  snižují kyselost vnitřního prostředí, obnovuje acidobazickou rovnováhu  mají ochranný vliv na tkáně, sliznice a kůži, urychluje hojení ran  díky antioxidačnímu působení zpomalují stárnutí buněk  vylepšuje krevní obraz díky vysokému obsahu organického železa  působí příznivě na hormonální systém  dlouhodobě vylepšuje psychiku  snižují tělesné pachy, osvěžují dech

Použití zelených potravin:Díky své vysoké nutriční hodnotě jsou vhodné jako každodenní doplněk zdravého jídelníčku. Při jarních a podzimních očistných půstech, dietách a vhodně se uplatňují i při redukci váhy. Jako silný antioxidant chrání tělo před účinky volných radikálů a nejrůznějších typů škodlivého záření (UV, RTG, …), regeneruje kůži po ozáření. Je vhodnou volbou pro prevenci i jako doplněk léčby rakoviny. Normalizuje hladiny cukrů v krvi a působí příznivě na slinivku, díky čemuž je zvláště vhodný pro diabetiky, dále působí proti chudokrevnosti a celkově čistí krev a vylepšuje krevní obraz. Díky protizá nětlivému působení má své uplatnění při léčbě řady kožních chorob – akné, alergické vyrážky, skvrny, ale také při léčbě chronických zánětlivých onemocnění vnitřních orgánů (játra, srdce,plíce, …).
Doporučené dávkování3 x denně lžičku prášku rozpuštěné ve 2 dl vody užívat nejlépe po ránu.Prášek zamíchejte ve sklenici studené nebo vlažné vody (Pozor! Teplota vyšší než 50 °C ničí enzymy). Užívat nalačno alespoň 20 minut před jídlem.Při užívání tohoto produktu je nutné dodržovat dostatečný pitný režim.
Nepřekračujte doporučené denní dávkování.
Upozornění: Výrobek není určen osobám přecitlivělým na chlorofyl a ječmen. Výrobek není určen pro děti do 3 let. Doplňky stravy nejsou určeny k používání jako náhrada pestré stravy. Skladujte v suchu a temnu při teplotě 10–25 °C a chraňte před mrazem. Ukládejte mimo dosah dětí!