Zelené potraviny - zdravější život pro Vás a Vaši rodinu

Podle potíží

Všechny nemoci

Další informace

Zajímavé články > Cukr

Cukr nám odebírá příliš mnoho minerálů a vitálních látek.

Jde o chemicky izolovanou látku z cukrové řepy, se v těle rozkládá ve více než 20 krocích, přičemž vždy jsou tělu odebírány minerální látky.

Odebírá našim kostem, kloubům, zubům, nehtům i žilním stěnám vápník, což mimo jiné vede i ke křečovým žilám.

Je zřejmé, že se nám zuby kazí mnohem dříve a že zubní kaz v první řadě vychází zevnitř.Kromě toho mění všechno sladké ( i tzv. zdravá sladidla jako med, javorový sirup) prostředí dutiny ústní na kyselé, narušující zuby zvenčí. Po požití sladkého by se zuby měly hned vyčistit, stačí i jen vodou. Lepší je samozřejmě ubrat ve sladkém. Kojenci a malé děti by si na ně vůbec neměli zvykat. Požívání sladkého, jak je známo, se rychle změní v náruživost, nutící nás pod vlivem snížené hladiny cukru v krvi opět sáhnout po sladkém. A nastává koloběh. Nedejte proto na reklamu a dopřejte dětem raději zdravější pochutiny (ovoce čerstvé, sušené atd..)

A neučte vaše dětičky už od malička na zdravé ovocné šťávičky, jak nám nutí reklama. Obsahují většinou hodně cukru a proto jsou pro vaše děti nevhodné.

Cukr mění střevní prostředí na kyselé, takže se v něm rozmnožují patogenní bakterie. Kvašení cukru v tenkém střevě činí jeho prostředí stále kyselejším, takže i enzymy slinivky břišní, které zabezpečují trávení potravy nemohou v tomto kyselém prostředí dobře rozkládat stravu.