Zelené potraviny - zdravější život pro Vás a Vaši rodinu

Podle potíží

Všechny nemoci

Další informace

Zelené potraviny > Mladá pšenice- 100% sušená šťáva BIO

Mladá pšenice 100% sušená šťáva BIO

Mladá pšenice BIO - 100% extrakt z listků mladé pšenice v prášku !!!                                                         PRODUKT NEJVYŠŠÍ KVALITY NA TRHU

http://www.zdravejsi-zivot.cz/produkty/zelene-potraviny/bio-mlada-psenice-200g-100-extrakt-z-listu-mlade-psenice-v-prasku-P498.html

 

Mladá pšenice BIO (100% extrakt z mladých lístků pšenice!!!) obsahuje organicky vázané minerály, které jsou na rozdíl od anorganických mnohem lépe vstřebatelné, a lidské tělo je umí vhodně využít. Mladá pšenice je na pokrytí potřeby minerálů velice vhodná.  

Obsah minerálů v mladé pšenici působí zásadotvorně, tím pomáhá redukovat metabolické překyselení organismu, které jak víme, je pro tělo škodlivé a může způsobovat řadu zdravotních potíží.

Z mladé pšenice si můžete připravit svěží, čistě přírodní zelený nápoj. Rostlina je zpracována velmi šetrným způsobem- odšťavněním, následným rychlým šetrným sušením při teplotách 31°C, které neničí všechny pro organismus velice  přínosné a  potřebné složky !!!.

Mladá pšenice má výrazně pozitivní působení na střevní peristaltiku a celý trávicí trakt. Její účinky ocení zejména lidé trpící gastrointestinálními problémy: akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy, ulcerózní kolitídou, crohnovou chorobou. 

Účinky

Výrazně pozitivně působí na střevní peristaltiku. Její účinky ocení zejména lidé trpící akutní gastritidou, zánětem žaludku a střev, žaludečními vředy a pálením žáhy.

  • mladá pšenice čistí trávicí trakt a detoxikuje organismus
  • mladá pšenice podporuje střevní peristaltiku a působí proti zácpě
  • mladá pšenice pomáhá při hubnutí
  • mladá pšenice pomáhá proti celulitidě
  • mladá pšenice účinně neutralizuje metabolické překyselení organismu
  • mladá pšenice zvyšuje hladinu hemoglobinu, snižuje krevní tlak i hladinu cholesterolu a cukru v krvi
  • mladá pšenice zásobuje důležitými látkami játra a ledviny
  • mladá pšenice urychluje léčbu rýmy a nemoci dýchacího ústrojí
  • mladá pšenice urychluje hojivé procesy
  • mladá pšenice blahodárně působí na nervový systém
  • mladá pšenice působí proti chronické únavě
  • mladá pšenice potlačuje problémy spojené s menopausou

 Díky šetrnému zpracování obsahuje mladá pšenice také řadu kvalitních tělu prospěšných enzymů. Pokud ji konzumujeme pravidelně, mohou enzymy, které se účastní řady biochemických reakcí v těle, nahradit tenčící se zásoby enzymů v lidském organismu. S věkem totiž obsah enzymů v organismu neustále klesá, a tím i naše schopnost trávit živiny a bojovat proti volným radikálům, které na nás neustále působí. Z mladé pšenice byla izolována řada enzymů, které jsou pro fungování organismu velice důležité.

Příznivě působí při odstraňování škodlivých látek z těla, urychluje hojivé procesy, zlepšuje trávení a posiluje imunitní systém. Mladá pšenice je nejlepším dostupným zdrojem chlorofylu a nabízí vysokou úroveň energie. Je považována za přírodní antioxidant a omlazující produkt. Obsahuje antioxidanty, vitamíny, minerály, aminokyseliny včetně esenciálních, aktivní enzymy, bioflavonoidy a jiné fytonutrienty, které jsou potřebné pro optimální buněčný metabolismus, regeneraci a ochranu organismu.

Vedle dodání těchto důležitých látek pak mladá pšenice brání překyselení organismu, zajišťuje celkovou acido-alkalickou rovnováhu.

Chlorofyl zvyšuje hladinu hemoglobinu. Díky němu dochází k lepšímu přenosu kyslíku, což zvyšuje výkon a brání vzniku infekčního prostředí. Dále čistí organismus a odstraňuje pachy. Pomáhá také při hojení ran. Bylo prokázáno, že je účinný při léčbě žaludečních vředů a střevních potíží. Chlorofyl je přírodní antibiotikum. Má protizánětlivé účinky.

Mladá pšenice výrazně zlepšuje metabolismus a významně urychluje spalování tuků, je proto dobrá jako prevence proti obezitě.

Dalším významným efektem je proces detoxikace organismu.

 Je to kompletní doplněk stravy pro vaše zdraví.

                                                 Vyživuje lidský organismus.

Vedle dodání těchto všech důležitých látek, pak mladá pšenice brání překyselení organismu svým mírně zásaditým pH.

Dodává enzymy, které vaše tělo potřebuje pro celkové zdraví, trávení, obnovu tkání a buněk a obranu proti předčasnému stárnutí nemocných či oslabených buněk.

Mladá pšenice je jedním z nejbohatších zdrojů kyseliny listové, která se nachází hlavně v tmavě zelené listové zelenině.

 

Z historie užívání mladé pšenice: zdraví prospěšné účinky mladé pšenice znali již staří Egypťané a obyvatelé Mezopotámie před 5000 lety.

Svůj návrat na výsluní nastal v západní civilizaci okolo roku 1940, kdy se začala masivně užívat a od té doby stále nabývá na popularitě.

40. léta 20. století: Ann Wigmorová: "Mladá pšenice je 'léčivá tráva'."

Charles F. Schnabel: "Mladá pšenice má více než 23krát vyšší nutriční hodnotu než běžná zelenina"

 

Mladá pšenice obsahuje řadu aktivních enzymů, zejména pak důležitý enzym superoxiddismutázu, který přispívá z velké části schopnosti neutralizovat volné radikály a poskytovat buňkám ochranu. Má výrazně vyšší obsah vitaminu B12 než mladý ječmen. Proto je vhodná zejména pro vegetariány.

 

* Proč je pro nás přínosné mladou pšenici užívat !

Protože dnešní kvalita stravy a její složení neobsahuje dostatek tělu prospěšných živin. Obsah živin v běžné české stravě je velmi malý. Strava má většinou nevhodné složení. Nejsou dodržovány doporučené technologické postupy zpracování a přípravy jídel. Stále konzumujeme stravu, která náš organismus nepřetržitě překyseluje. V dnešní době prudce vzrostly nároky organismu na přísun živin.

Stále se zvyšují rizikové faktory v české populaci (smog, kouření, stres, nadváha-obezita a zvýšená hladina cholesterolu a LDL cholesterolu, homocysteinu, nebo zvýšená hladina glykémie).

Na následky civilizačních onemocnění ročně zemře více než 33 miliónů lidí.

Odhaduje se, že 80-ti%  srdečních infarktů, mozkových mrtvic a cukrovek typu 2, je možné předcházet ovlivněním rizikových faktorů. U nádorových onemocnění se předpokládá až u 40% případů.

Zařazením mladé pšenice obohatíte svůj jídelníček o tělu potřebné a prospěšné výživové složky.

Dávkování mladé pšenice: Dospělí 1 čajovou lžičku 2-3x denně nejlépe na lačno. Děti od 3 let půl čajové lžičky 1x denně. Dávku rozmíchejte v 200ml studené neperlivé vody. Při dávkování používejte vždy suchou plastovou lžičku a víčko hned těsně uzavřete. Zajistěte dostatečný přísun tekutin během dne. V prvních 14ti dnech doporučujeme užívat v polovičních dávkách, tedy ½ lžičky, protože mladá pšenice má schopnost čistit organismus.